1 daagse: Heel je (relatie)wonden

Iedereen neemt een rugzak mee een relatie in. Een rugzak gevuld met (pijnlijke) ervaringen die bijvoorbeeld vroeger thuis, op school en in eerdere relaties hebben plaatsgevonden. Bij de één is de rugzak zwaarder dan bij de ander, maar of je veel trauma’s hebt meegemaakt of een goede jeugd hebt gehad, iedereen maakt dingen mee in het leven die mee de relatie in gaan. 

Vaak wordt deze rugzak in een liefdesrelatie open getrokken. Je triggert elkaar en dat doet pijn. Die pijn activeert een overlevingsmechanisme die destructief is voor jullie verbinding en de veiligheid en vertrouwen tussen jullie. 

Hulp bij relatieproblemen
Relatieproblemen

Als je er bewust mee leert omgaan, is dit een heel mooi mechanisme. De triggers worden dan ineens een kans om oude pijn te helen en los te laten. Zo zal jullie verbinding juist verdiepen en het vertrouwen groeien. 

Helaas leert bijna niemand van z’n ouders of op school hoe relaties werken, laat staan hoe je omgaat met triggers over en weer.

Er zijn dieperliggende oorzaken van alle relatieproblemen zoals ruzies, sleur, gebrek aan intimiteit, vreemdgaan.

Wij geloven dat die dieperliggende oorzaken in onszelf zitten en dat daar dus ook de oplossing ligt.

Hoe jouw wonden zich kunnen uiten in je relatie

Ongezonde afhankelijkheid

Als er een ongezonde afhankelijkheid oftewel codependentie in jullie relatie is, dan probeer je iets bij je partner te halen, wat je als kind bij (één van) je ouders hebt gemist. Hierdoor ontstaan verstrengelingen in de relatie die vroeg of laat onhoudbaar worden. Je moeder- en of/ vaderwond aankijken en helen is de manier om hier uit te komen. Je gaat voelen dat je alles in jezelf hebt om gelukkig te zijn en kunt zo veel meer in vrijheid in verbinding zijn met je geliefde. 

Disbalans in mannelijke en vrouwelijke energie

Bij veel mensen – zeker bij terugkerende relatieproblemen – is er een disbalans in de mannelijke en vrouwelijke energie. Veel mannen zijn niet in contact met hun Man-zijn, veel vrouwen niet met hun Vrouw-zijn. Dit in balans brengen is essentieel voor je eigen levensgeluk, maar ook voor je relatie. De polariteit door de aanwezigheid van tegengestelde energieën is namelijk nodig voor de diepe verbinding en aantrekkingskracht, en daarmee ook voor de passie en seksuele stroming. In de meeste gevallen vraagt dit om heling van de vaderwond en moederwond en om weer volledig in contact te komen met je lichaam en gevoelswereld.

Hechtingsangsten

Verlatingsangsten en bindingsangsten ontstaan door pijnlijke ervaringen in het verleden, meestal in de vroege jeugd. Als je ontdekt welke pijnlijke ervaringen dit zijn en leert hoe je zelf deze pijn kunt helen, nemen deze angsten af en daarmee ook de destructieve patronen die hieruit voortkomen, zoals jaloezie, controle, afwijzing, afsluiting. 

Destructieve patronen

Destructieve patronen in je relatie vinden hun oorsprong al in je kindertijd. In situaties waarin je je onveilig voelde, deed je wat elk kind doet: je afsluiten van je gevoel, zodat je de pijn niet meer voelde. Dit is een heel logische en natuurlijke overlevingsreactie.

De keerzijde is dat je je hierdoor als kind al afsloot van wie je werkelijk was. Je kon niet meer volledig jezelf zijn. Waarschijnlijk ben je op deze manier blijven omgaan met pijnlijke gevoelens. Ook in je relatie. Daardoor kun je niet volledig jezelf zijn, maar druk je emoties weg en gedraag je je zoals je hebt geleerd dat gewenst is. Bijvoorbeeld door te pleasen, jezelf wegcijferen, controle willen houden, kritisch zijn. Als je je bewust wordt van welke maskers jij opzet, kun je deze patronen gaan doorbreken en weer veel meer jezelf zijn. 

Hulp bij relatieproblemen

Je eigen (relatie)wonden helen
Relatieproblemen zijn vaak enkel een symptoom van oude pijn en wonden die je in het verleden hebt opgelopen. Als dit met jou resoneert, adviseren we je om eerst je eigen wonden te helen (en bij voorkeur je partner ook), voor jullie samen in relatietherapie gaan of bij ons een koppels retreat doen. Zo werk je aan een gezond fundament in jezelf en dat werkt door in het fundament van je relatie.

1 daagse Core Wounds Release
Tijdens de 1 daagse Core Wounds Release nemen we samen een diepe duik in jouw rugzak en krijg je helder wat er in zit en maken we deze een stuk lichter. Zodat je inzicht en heling krijgt op de dynamieken die in je relatie spelen en je meer in verbinding komt met je ware zelf en daarmee ook met je (toekomstige) partner.

Relatieproblemen oplossen

Wat we gaan doen tijdens de 1 daagse

Relatietherapie
Relatiecoaching
Relatieproblemen hulp

De 1 daagse vindt plaats in de natuur. De natuur spiegelt jouw binnenwereld en kan jou helpen inzichten te krijgen. Daarnaast kom je door het bewegen meer in contact met je gevoel en intuïtie. Inzichten en doorbraken integreren zo dieper in je systeem.

De Core Wounds Release bestaat uit een uitgebreide opstelling in de natuur:

 • Hiermee maken we helder welke oude wonden, trauma’s en pijnlijke gebeurtenissen er in jouw rugzak zitten die je nog niet hebt verwerkt en hoe deze invloed hebben op je leven nu en je relatie.
 • We gaan je eventuele vaderwond, moederwond en/of pijnlijke ervaringen doorvoelen en helen.
 • Ook gaan we onderzoeken welke maskers je regelmatig opzet door oude pijn in je verleden en welke belemmerende patronen je bent gaan ontwikkelen. Deze ga je doorbreken.
 • In dit proces zijn wij een veilige bedding voor jou, zodat je diep kunt gaan. Ook leren we je hoe je zelf die veilige bedding voor jezelf kunt gaan zijn, zodat je zelf thuis dit helingsproces kunt voortzetten.

In de Core Wounds Release zitten diverse andere methodieken en technieken verweven, zoals: innerlijk kindwerk, focussing, voice dialague, (systeem)opstellingen, traumatherapie, relatietherapie, energiewerk en emotioneel lichaamswerk.

Verder staat deze dag het contact met je gevoel, je intuïtie, je lijf en het in balans brengen van je mannelijke en vrouwelijke energie.

Praktisch over de 1 daagse

Telefonisch contact en intake
Als je interesse hebt in deze 1 daagse kun je contact met ons opnemen. We maken dan telefonisch even kort kennis met elkaar en je kunt je eventuele vragen stellen. Als je dan de ‘ja’ voelt om samen met ons een dag op pad te gaan, plannen we een telefonische intake en de dag zelf.

Tijdens de intake kun jij je verhaal doen en vragen we je het hemd van je lijf, zodat we een helder beeld krijgen van de problemen waar je tegenaan loopt. Dit geeft richting aan de invulling van de dag. Het programma stemmen we verder af op jouw situatie en jouw wensen. Daarnaast zal de natuur en onze intuïtie op de dag zelf ook invloed hebben op het proces.

Audio-trainingen
Je krijgt levenslang toegang tot onze audio-trainingen:

 • Heel jezelf
 • Heel je relatie
 • Heel je seksualiteit

Het kan fijn zijn om deze voor de 1 daagse te luisteren, als voorbereiding. Ook is het een uitgebreid naslagwerk die jou ondersteunt bij het helingsproces wat je na de 1 daagse zelf voortzet.

De 1 daagse in de natuur
De 1 daagse is van 10.00 tot 16.00 uur in Den Treek, de bossen bij Leusden/Amersfoort. In principe blijven we hier de hele dag, dus het is fijn als je voldoende eten en drinken meeneemt en je kleedt op het weer. Bij slecht weer of als het programma daar om vraagt, kan een deel van de dag ook bij ons thuis plaats vinden (ook in Leusden). Dit overleggen we tijdens de intake.

Verslag
Omdat er tijdens een 1 daagse ontzettend veel gebeurt, moet je niet willen proberen om dat allemaal te onthouden. Wij doen dat voor je en we sturen je na afloop een verslag en alle belangrijke tools. Zodat je er ook echt zelf mee aan de slag kunt na de 1 daagse, in combinatie met de audio-trainingen.

Nazorg via Whatsapp/telefoon
Het voordeel van deze intensieve dag is dat je meteen alles aanpakt en direct resultaat hebt. Het nadeel is dat je het daarna meteen zelf moet doen. Maar dit hoeft niet, want wij blijven nog een tijdje je steun als je dat wilt. Dus je kunt bij ons terecht voor vragen, advies en reminders. Dit hoort er gewoon bij.

Jouw investering

 • Telefonische intake.
 • Audio-training ‘Heel jezelf’ t.w.v. €222,-.
 • Audio-training ‘Heel je relatie’ en ‘Heel je seksualiteit’ t.w.v. €333,-.
 • 1 daagse coaching, therapie en helingswerk van Andrew & Lieske, van 10.00 tot ongeveer 16.00 uur in de bossen bij Leusden.
 • Uitgebreid verslag na afloop van de dag en essentiële oefeningen en tools.
 • 8 weken nazorg via app & audio’s.

Voor alle tijd, energie en aandacht die wij je geven tijdens dit gehele traject vragen we als uitwisseling €888,- all-in.

Mocht dit bedrag de enige belemmering voor je zijn en voel je verder een ‘ja’, dan nodigen we je alsnog van harte uit om contact op te nemen. Wellicht komen we tot een andere uitwisseling die ook kloppend voelt voor ons allemaal.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items -  0,00