Privé zweethutceremonie voor jou alleen of jullie samen

Voel je welkom om met ons mee op reis te gaan tijdens een 1 daagse privé zweethutceremonie. Een dag die volledig in het teken staat van jou/jullie en is afgestemd op wat jij/jullie wensen en nodig hebben.

Tot er een eigen plek voor ons aandient, vindt de privé zweethutceremonie plaats in Zeeland, op De Kunstwei te Wolphaartsdijk (naast Goes). Voor ons heel bijzonder, want hier ontvangen wij al jarenlang het ‘medicijn van de stenen’. Wij hebben elkaar zelfs tijdens een zweethutceremonie hier ont-moet.

Dit is een plek waar wij ons thuisvoelen en waar wij jou/jullie zullen ontvangen in liefde.

Prive zweethutceremonie

Wat is een privé zweethutceremonie?

Privé zweethutceremonie

De zweethutceremonie is een oeroud helings- en reinigingsritueel die onszelf veel gebracht heeft. Daarom laten we jou ook graag dit medicijn – want dat is het voor ons – ontvangen en ervaren. Op onze eigen unieke manier, met respect en dankbaarheid voor de Lakota traditie en Jeroen Kruk, die dit medicijn aan ons heeft doorgegeven. Je zit/jullie zitten alleen met ons in de hut, waardoor het medicijn volledig aan jou/jullie toekomt en het echt helemaal over jou/jullie mag gaan.

Een zweethutceremonie gaat dus over veel meer dan alleen zweten. Het is een tool om jouw helings- en transformatieproces te starten, te versterken, te verdiepen en /of te integreren. Je ontvangt altijd precies dat wat jij nodig hebt voor jouw volgende stap.

Voorbeelden van wat het medicijn van de stenen je kan brengen:

 • Een leeg hoofd.
 • Meer aanwezig in je lijf en bij je gevoel.
 • Doorbreken van belemmerende patronen.
 • Een diepere verbinding met jezelf.
 • Loslaten wat jou niet meer dient.
 • Overgave.
 • Meer inzicht wat je wilt en nodig hebt in je leven.

Deze dag hoef je helemaal niets. Je mag vertragen, zakken, ontspannen, loslaten en genieten. Wij zetten een veld neer van onvoorwaardelijke liefde en een veilige bedding, waarin jij helemaal jezelf mag zijn.

Er kunnen ook uitdagingen ontstaan, bijvoorbeeld als het heel heet wordt in de hut of wij iets zeggen wat je raakt. Dat mag er helemaal zijn, jij mag er helemaal zijn. Vaak zijn ‘rakingen’ in de hut een weerspiegeling van patronen die ook in je dagelijks leven soms de kop op steken.

De stenen laten jou zien en voelen wat er in je zit, wat meer in het licht mag komen en wellicht klaar is voor heling. Wij zijn er voor jou om je deze dag te begeleiden en ondersteunen.

Zweethut

Wat we gaan doen

Stenenceremonie
De zweethutceremonie start met het leggen van de stenen. Je kunt zelf 1 of meerdere stenen leggen en eventueel een intentie of gebed meegeven. Dit mag, hoeft niet. Daarna steken we samen (als je dat wilt) het vuur aan. 

Tijdens het wachten op de stenen
De stenen hebben gemiddeld zo’n 1,5 tot 2 uur nodig om roodgloeiend te worden. Zodra het vuur lekker brandt, dekken we samen de hut af met wollen dekens.
Eventueel kun je gebedszakjes (tobacco ties) maken. Dit is één van de vele rituelen uit de (Lakota) traditie. De gebedszakjes (met tabak) gaan mee de hut in en volgens velen worden deze dan tijdens de ceremonie ‘uitgelezen’. Na afloop kun je ze mee naar huis nemen of teruggeven aan het vuur en je gebed/intentie zo de hemel in sturen. Ook dit mag, hoeft niet. 
Verder is er in deze periode alle ruimte om te ontspannen, gewoon te Zijn, niets te doen, genieten. Wij zijn ook beschikbaar voor gesprek, een luisterend oor of voor coaching, net waar jij behoefte aan hebt.

Het is fijn om alleen licht te eten voor je de zweethut ingaat en niet overdreven veel te drinken (je hoeft niet ‘voor te drinken’).

In de zweethut
Als de stenen heet genoeg zijn, gaan we ons klaar maken om de hut in te gaan. Je kleedt je uit en doet een omslagdoek/handdoek en/of badjas aan. In de hut mag je naakt zijn (is het fijnst vinden wij), maar als je een handdoek of omslagdoek om wilt laten of iets anders om te bedekken, voel je vrij. Kortom, alles mag, niets is verplicht. Wel is het fijn om bedekt de hut in te gaan en op ons teken de laatste kleding pas af te doen. Dit uit respect voor de plek en eventuele andere mensen die ook op de Kunstwei zijn. 

Als we in de hut zitten, brengt één van ons de stenen binnen. Als iedereen zit, doen we de ‘deur’ dicht. Het is dan donker. We gieten water over de gloeiend hete stenen. Dit creëert stoom, het medicijn van de stenen. We zullen de dag zelf hier nog verder uitleg over geven. 

We geven de ceremonie verder in afstemming met jou en intuïtief vorm. Het kan zijn dat we muziek afspelen, drummen en zingen. We zullen praten en in stilte zijn. We zullen lachen en misschien ook huilen. Alles mag en dat wat de bedoeling is, zal vanzelf ontstaan. 

Wij gieten op een nuchtere en ‘aardse’ manier, tegelijk hebben vele – meer spirituele – kanten van de ceremonie ons veel gebracht. Ook deze elementen kunnen terugkomen (bijvoorbeeld via het zingen van een Lakota lied of een gebed). Vertrouw er maar op dat alles wat voorbij komt, bijdraagt aan jouw proces. Voel je vrij om mee te doen met wat wij doen en voel je ook vrij om om dit niet te doen. 

Na de zweethut
Als de stenen ‘klaar’ zijn met het geven van hun medicijn, ‘kruipen’ we de hut uit. Er is dan alle tijd om bij te komen. Drink goed en eet wat zouts , dit helpt hoofdpijn voorkomen. Na een zweethutceremonie zoals wij die gieten, is het niet gebruiken om na afloop meteen te douchen of af te spoelen met koud water. Dit vanuit het idee dat het medicijnen van de stenen nog ‘doorwerkt’.

Na een rustperiode ruimen we samen op en is er ruimte om over je ervaring te delen.

Praktisch over de zweethutceremonie

Locatie
De zweethutceremonie vindt plaats in Zeeland op De Kunstwei te Wolphaartsdijk (naast Goes).
Het adres: 
Perponcherpolderweg 1
4471RX Wolphaartsdijk

Wat meenemen
Veel meer dan jezelf hoef je niet mee te nemen, maar het volgende is toch handig om bij je te hebben:

 • Een flesje voor water en eventueel ander drinken voor tijdens de dag.
 • Een omslagdoek/handdoek om bij het naar binnen gaan en naar buiten gaan om te doen. 
 • Een (grote) handdoek om in de hut op te zitten. 
 • Een extra handdoek om je eventueel af te drogen na de hut.
 • Eventueel slippers. 
 • Eventueel een badjas (als het erg koud is, wel prettig). 
 • Wat (licht) eten als lunch en wat zouts voor na afloop van de zweethut (rechtstreeks wat zout oplikken voldoet ook, wij hebben himalaya zout mee hiervoor).

Draag geen metalen sierraden, make-up en parfum/after-shave, of andere verzorgingsproducten met een sterke geur.

Onkostenvergoeding
Vanwege de momenteel enorm hoge houtprijs, spreken we graag een bijdrage af voor de kosten die wij maken voor het hout en de huur van de plek. Wij stoken zo zuinig mogelijk, maar voor het roodgloeiend maken van de stenen is relatief veel hout nodig. Eén en ander is ook nog afhankelijk van de windrichting, windkracht en andere weersomstandigheden op de dag zelf. Als onkostenvergoeding vragen wij €444,- voor de dag.

Donatie
De privé zweethutceremonie bieden we jou/jullie verder aan voor een vrij bedrag, dus op donatiebasis. Je geeft achteraf wat het je waard was en wat je kunt dragen, vanuit het uitgangspunt: betaal wat je kunt dragen en wat je geeft, komt altijd weer bij je terug. Het kan zijn dat dit enkel de onkostenvergoeding is of dat je hier nog een bedrag aan toevoegt. Wij zijn blij met alles en deze dag met jou te ervaren, is voor ons al een groot cadeau!

Voel je een ‘ja’ na het lezen van dit alles, dan nodigen wij je van harte uit om contact op te nemen. Een datum plannen we in overleg met elkaar en met De Kunstwei.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items -  0,00